Wanneer gebruik ik de kunstuitleenregeling?

De kunstuitleenregeling in KIDS kun je beter niet meer gebruiken. De berekening in KIDS is tegenwoordig precies hetzelfde als die van de margeregeling.

Wil je de margeregeling gebruiken dan moet je dit bij de belastingdienst aanvragen. Het gaat altijd om werken die je aangekocht hebt en waarvan een aankoopbon met 6% of 0% btw overlegd kan worden. Deze regeling is, nu de btw van de inkoop weer teruggebracht is naar 6%, weer een interessante regeling geworden.