Wanneer kan ik de margeregeling toepassen?

De margeregeling voor de kunstuitleen kan alleen gebruikt worden na toestemming van de belastingdienst en bij verkoop van:

Kunstwerken in eigendom, aangeschaft vóór 1 januari 2011 of nà 1 juli 2012 (er moet nl. een inkoopbon van 0% of 6% overhandigd worden)
Kunstwerken, nieuw aan te kopen van een btw-vrije kunstenaar
Nà 1 juli 2012 nieuw aan te kopen van een 6% btw-plichtige kunstenaar
Bij verkoop van een margewerk mag geen btw op de bon vermeld worden.