Eenvoudige, zelf te maken export naar Excel

Vanuit veel kaartenbakken kun je de lijstweergave exporteren naar Excel. Dit is handig als je aan de lijst extra kolommen hebt toegevoegd en die in Excel wil opslaan of bewerken.

Door te klikken op het xml-icoontje, dat meestal op het tabblad Memo of het tabblad Kaartinfo staat, wordt de lijst geëxporteerd naar Excel.

Soms wordt de lijst geopend in xml-formaat. Je moet je pc dan nog instellen om deze bestanden voortaan in Excel te openen. Door een xml-bestandje eenmalig in Excel te openen, wijzig je dit.

De lijst in xml-formaat naar Excel exporteren, kun je alleen gebruiken als je een nieuwere Office-versie hebt. Vanaf Office 2003 heb je deze mogelijkheid.
Vorige artikel Donateursmodule
Volgende artikel Wijzigingen in KIDS