Over op IBAN

IBAN, SEPA en KIDS

Vanaf 1 augustus kan er alleen nog via Sepa geïncasseerd worden. Wilt u informatie over IBAN en/of Sepa kijk dan op http://wwwoveropiban.nl

Hoe ver is ID Software?

Onze klanten hebben inmiddels een update van de programmatuur gekregen. De benodigde IBAN-velden zijn nu beschikbaar.
De Sepa-module is geïnstalleerd, zodat geïncasseerd en betaald kan worden via Sepa.
Wat moet er nu nog gebeuren?

In KIDS wordt eerst een Clieopbestand aangemaakt, daarna een Sepabestand. Immers, beide opties kunnen nu nog gebruikt worden. Na 1 augustus zal het aanmaken van het Clieopbestand verdwijnen.
Er wordt één Sepabestand aangemaakt. Pas in het bankprogramma vindt een opsplitsing plaats in incasso's met het kenmerk FIRST en incasso's met het kenmerk RCUR (de grootste groep). De FIRST-incasso's worden na 5 werkdagen geïnd, de RCUR-incasso's 2 dagen erna. ID Software wil de opsplitsing eerder laten plaatsvinden zodat sneller geïncasseerd kan worden.
De betalingen komen op twee data binnen. In KIDS kan slechts één betaaldatum ingevoerd worden. Ook hiervoor wil ID Software een oplossing realiseren.
Problemen bij het incasseren?

In een aantal gevallen kan er een problem optreden bij het incasseren via Sepa:

Bij sommige afbetalingsregelingen. In een eerdere Sepaversie warden de afbetalingsregelingen overgeslagen. Deze fout is hersteld. maar er kunnen nog niet-incasseerbare incasso's zijn. Als de mandaatkaart wordt verwijderd is dit opgelost.
Bij het wijzigen van een rekeningnummer
Bij het wijzigen van de machtigingsdatum
Bij het niet volledig invullen van de IBAN-velden
Vorige artikel Wijzigingen in KIDS
Volgende artikel Overgang naar Windows 8.1